Pieczmy tarty na Święta
11:29
Wielkanoc za pasem, a z nią oprócz strawy duchowej (najważniejszej) trzeba pomyśleć o tej dla ciała. Nie przepracowując się wszelako. Ja polecam moje wypróbowane dania na stronie: Przepisy nie tylko autorskie, przy czym szczerze mówiąc większość jednak wymyśliłam sama, bo bardzo lubię działać w kuchni. Właśnie dołączyłam nową "wariację" tarty. Naturalnie ciasto też robię w domu - kupnego nie polecam! A przy okazji, zaraz po Wielkanocy zapraszam na Targ Włoskiej Żywności Regionalnej, który rozpoczyna się już od 29.03 w Częstochowie. Pełen program na stronie grupy: https://www.facebook.com/groups/1229343850416341/ Będzie można na nim kupić m.in. przepyszne, suszone na sycylijskim słońcu pomidory. Szczerze mówiąc, nie mają sobie równych. Zwłaszcza, jak się je właśnie obgotuje w białym winie. Może być najtańsze, byle wytrawne.
0 komentarze