News! W pierwszy dzień wiosny wszystko o chlebach świata

07:38

Towarzyszy nam każdego dnia jako niezbędny składnik śniadania. Z niego robimy kanapki do szkoły i pracy. Chleb, bułka, rogalik - pieczywo ma wiele nazw w zależności od szerokości geograficznej. Rozmaite są też jego smaki i receptury, według których jest przyrządzane. Niektóre z nich będzie można poznać podczas Festiwalu Chlebów Świata już w najbliższy piątek 21 marca br. w Warszawie. Największą atrakcją imprezy będą "laboratoria piekarnicze", w których pokazywane będą sposoby przygotowywania: Rogali Świętomarcińskich z Poznania, piady z włoskiego regionu Emilia-Romania, chlebów z Bułgarii, Francji, Australii i Oceanii, Chin, Indonezji i in. 
Więcej informacji na stronie: http://festiwalchlebow.pl (Źródło: Stowarzyszenie Polskich Mediów).

Zobacz również:

0 komentarze