Święta ItaliAnny
02:39
„Grubsze” zakupy już zrobione. Nie znoszę
tłoku i kolejek, więc staram się zawsze przed Świętami zaopatrzyć się wcześniej
w potrzebne produkty. Poza tym chcę mieć czas na duchowe przeżycie tego Wyjątkowego
Czasu. Właśnie nastawiam zakwas na postny, wigilijny barszcz. Od lat robiony
według wileńskiego przepisu.
Przygotuję też mały słoiczek śledzików – moja Mama nie lubi, więc łasuchujemy je tylko z Ciocią.
I ruszam do pasztetu – w tym roku robię go na ostatnią chwilę. Naturalnie wszystkie przepisy wrzucę na stronę Przepisy (nie tylko) autorskie. Tymczasem polecam też ostatni numer magazynu Świat Podróże Kultura, gdzie opisuję obyczaje wigilijne wybranych krajów, załączając ciekawe przepisy na nieskomplikowane potrawy. www.magazynswiat.pl
Przygotuję też mały słoiczek śledzików – moja Mama nie lubi, więc łasuchujemy je tylko z Ciocią.
I ruszam do pasztetu – w tym roku robię go na ostatnią chwilę. Naturalnie wszystkie przepisy wrzucę na stronę Przepisy (nie tylko) autorskie. Tymczasem polecam też ostatni numer magazynu Świat Podróże Kultura, gdzie opisuję obyczaje wigilijne wybranych krajów, załączając ciekawe przepisy na nieskomplikowane potrawy. www.magazynswiat.pl
0 komentarze